Malzemeler
3 adet yumurta
yarım su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı
- Yumurta ve şekerler iyice çırpılır diğer malzemelerde eklenerek kekin hamuru yapılır.
- Yağlanmış kalıba dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır.
- Kek piştikten sonra şerbeti yapılır ve soğuk olan kekin üzerine ocaktan alındıktan sonraki sıcaklığı biraz geçmiş olan şerbet dökülür.
- Şerbeti dökmeden önce kekin daha iyi şerbeti çekmesi için kek kesilir.
- Üzerine hindistan cevizi serpilir.
- Afiyet olsun…
Gönderen: Esra Atalar (yazarın diğer tarifleri için ismine tıklayın)
No comments:
Post a Comment