Sponsor Bağlantılar
Şehriyeli pirinç pilavı yapmak aslına bakarsanız gayet kolay gözüken bir yemek ama onun ayarını tutturmak da baştan sona bir marifettir.
Malzemeler
1 çay bardağı şehriye
2 su bardağı pirinç
yarım tavuk suyu
1 yemek kaşığından biraz daha az tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
Su
Tarifi
İlk olarak 1 saat önceden pirincimizi güzelce sıcak suda ıslatıyoruz ve bekliyoruz. Pirinçler şiştikten sonra ise tavaya sıvı yağı döküp içerisinde şehriyeleri çok az pembeleştiriyoruz ardında üzerine suyunu süzmüş olduğumuz pirinçlerimizi döküp güzelce kavuruyoruz. Kavurma işlemini uzun tutarsak pilav daha güzel olacaktır. Güzelce karıştırdıktan sonra acağın altını kısık ateşe alıp tavuk suyu, tuz ve suyunu ekleyip kapağını kapatın 25 dakika sonra pilavınız hazır.
Şehriyeli Pilav Videolu Anlatım
Afiyet Bal Şeker Olsun..
No comments:
Post a Comment