Marmelatlı Rulo Pasta Tarifi malzemeleri nasıl yapılır oktay usta resimli yapımı
Görünüşü bile iştah kabartan bir tatlı tarifiyle karşınızdayız bugün.. İnsanın yedikçe yiyesi gelen bu tatlının tarifi çok pratik ve alacağınız sonuç ise mükemmel.. İşte ramazanın son gününe özel iftar sonrası için harika bir tatlı tarifi..
Malzemeler
- Pandispanya için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- İçi için
- 1 su bardağı marmelat veya reçel
- Süslemek için
- 1 çay bardağı pudra şeker
Marmelatlı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
Yumurtaları ve bir su bardağı toz şekeri yaklaşık5-10 dakika toz şekeri eriyince mikserle çırpın. Unu da katıp 1-2 dakika daha çırpın.Bir fırın tepsisine yapışmaz kağıt serip hazırladığınız harcı dökün ve spatula yardımıyla hamuru yayın.Tepsiyi önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.Fırından çıkarıp spatuyla yardımıyla pandispanyayı kağıdıyla beraber tepsiden çıkarıp tezgahın üzerine alın. Soğuması için bir süre bekletin. Bir bardak marmelatı pandispanyanın üzerine döküp her yanına yayın. Pandispanyanın altındaki kağıdın ve elinizin yardımıyla pandispanyanın kısa kenarından başlayarak dikkatlice rulo rulo haline getirin. Soğutup dinlendirdiğiniz pastayı bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiştirerek süsle. Pastayı çaprazlamasına keserek dilimleyin ve servise hazır hale getirin.
Bir önceki yazımız olan Nohutlu Buğday Çorbası başlıklı makalemizde Adnan Şahin, Adnan Şahin Yemek Tarifleri ve Buğday Çorbası Nasıl Yapılır hakkında bilgiler verilmektedir.
18 Ağustos 2012, 13:01:21; Kategori: Sütlü Tatlılar, Tatlı Tarifleri.
No comments:
Post a Comment