Saturday, August 11, 2012

Alman Usulü Cheese Cake Tarifi


Malzemeler:




Hamur için :

1.5 Su bardağı un

2.5 Çorba kaşığı tozşeker

5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin

1 Adet yumurta




Üstü için :

400 gr tam yağlı tuzsuz yumuşak peynir yada lor peyniri

150 gr çiğ krema

3 Adet yumurta

3.5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin

5 Çorba kaşığı tozşeker

1 Adet limon

50 gr kuru üzüm

6.5 Çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:




  • Fırını 190 derecede ısıtın.





  • Derin bir kalıbı yağlayın.





  • Hamur için tozşeker ve unu karıştırın.





  • İçine yağı da katarak iyice yoğurun.





  • Yumurtayı da kattıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.





  • Peyniri, kremayı, yumurtayı, yağı, tozşekeri ve limon suyu ile rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın.





  • Yumuşak bir kıvama geldiğinde içine üzümleri ekleyin.





  • Hamuru kalıbın içine dökün ve peynirli karışımı üstüne dökün.





  • Daha sonra yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.





  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üstüne pudra şekeri serpip, servis yapın.







Afiyet olsun..




 




 

No comments:

Post a Comment