Malzemeler:
Hamur için :
1.5 Su bardağı un
2.5 Çorba kaşığı tozşeker
5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet yumurta
Üstü için :
400 gr tam yağlı tuzsuz yumuşak peynir yada lor peyniri
150 gr çiğ krema
3 Adet yumurta
3.5 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
5 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet limon
50 gr kuru üzüm
6.5 Çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Fırını 190 derecede ısıtın.
- Derin bir kalıbı yağlayın.
- Hamur için tozşeker ve unu karıştırın.
- İçine yağı da katarak iyice yoğurun.
- Yumurtayı da kattıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Peyniri, kremayı, yumurtayı, yağı, tozşekeri ve limon suyu ile rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın.
- Yumuşak bir kıvama geldiğinde içine üzümleri ekleyin.
- Hamuru kalıbın içine dökün ve peynirli karışımı üstüne dökün.
- Daha sonra yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üstüne pudra şekeri serpip, servis yapın.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment