Saturday, September 8, 2012

Patlıcan Kebabı Tarifi















Patlıcan Kebabı
MALZEMELER

2 Patlican

300 gr Yagsiz Dana Kiyma

1 Sogan 

2 Domates

3-4 Sivribiber

3-4 Dis Sarimsak

5-6 Dal Maydanoz

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Patlicanlari alacali soyup parmak kalinliginda yuvarlak dilimler halinde

kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün.

Kiyma, rendelenmis sogan, ezilmis sarimsak, tuz ve karabiberi karistirip

yogurun. Köfte harcindan patlican diiimleri büyüklügünde yassi köfteler

hazirlayin. Ufak bir firin tepsisine 1 patlican, 1 köfte, 1 dilim domates ve

1 parça biber olacak sekilde yanyana dizin. Yarim su bardagi su ilave edip

tuz serptikten sonra üzerine alüminyum folyo sarin. Yüksek isili firinda

45 dakika  pisirin. Kiyilmis maydanoz serptikten sonra sicak olarak servis

yapin.

No comments:

Post a Comment