Friday, September 14, 2012

Cevizli Baklava Tarifi













Cevizli Baklava


MALZEMELER

3 Adet Yumurta

4 Çorba Kasigi Yogurt

1 Çay Bardagi Zeytinyag

1/2 Limon Suyu

1/2 Çay Bardagi Su

Alabildigi Kadar Un

Içine: Dövülmüs Ceviz

Serbet Için:

4 Su Bardagi Seker

3.5 Su Bardagi Su

1/4 Limon

Açmak Için Nisasta

250 gr Margarin (Üzerine Dökmek Için)

YAPILIŞI

Baklavanin serbetini hazirlayalim. Bunun için seker, su ve çeyrek limonu

kaynatalim ve bekletelim. Yogurt, zeytinyag, limon suyu ve suyu bir kabin

içinde karistiralim. Yumurtalari içine kirip, unu azar azar ilave ederek

pogaça hamuru yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurdan büyük

parçalar kopartarak 20 adet beze yapalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez

örtüp, 20 dk dinlendirelim. Ilk 10 bezeyi ayri ayri hafifçe unlanmis zeminde

servis tabagi büyüklügünde açalim. Aralarina nisasta serperek üst üste dizelim.

Oklavayla 10 bezeyi bir arada incecik açalim. Ilk 4 yufkayi bolca yaglanmis

bir tepsiye alip, her 4 yufkaya bir dövülmüs ceviz serpelim. Kalan 10 bezeyi

de açalim. Onlari da yine aralarina ceviz serperek tepsiye alalim. Bu arada

margarini kizdiralim. Tepsideki hamuru baklava dilimi seklinde keselim.

Üzerine iyice kizdirilmis margarini gezdirelim (margarin asla ilik olmamali).

Tepsiyi önceden isitilmis 200 derecedeki firina sürelim. Baklavanin üzeri altin

sarisi renk alana dek pisirelim. Çikarttiktan sonra baklavayi bir süre bekleterek

ilitalim. Üzerine ilik serbeti döküp, tatlisini çekmesini bekledikten sonra servis yapalim.

No comments:

Post a Comment