Tuesday, August 21, 2012

Yoğurt Tatlısı Tarifi











Malzemeler






3 adet yumurta

yarım su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu






Üzeri için






Hindistan cevizi






Şerbeti için






3 su bardağı şeker

4 su bardağı su

yarım limonun suyu






Hazırlanışı






- Yumurta ve şekerler iyice çırpılır diğer malzemelerde eklenerek kekin hamuru yapılır.

- Yağlanmış kalıba dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır.

- Kek piştikten sonra şerbeti yapılır ve soğuk olan kekin üzerine ocaktan alındıktan sonraki sıcaklığı biraz geçmiş olan şerbet dökülür.

- Şerbeti dökmeden önce kekin daha iyi şerbeti çekmesi için kek kesilir.

- Üzerine hindistan cevizi serpilir.

- Afiyet olsun…



Gönderen: Esra Atalar (yazarın diğer tarifleri için ismine tıklayın)

No comments:

Post a Comment