Friday, August 17, 2012

Şehriyeli Pilav Tarifi








Sponsor Bağlantılar






Şehriyeli pirinç pilavı yapmak aslına bakarsanız gayet kolay gözüken bir yemek ama onun ayarını tutturmak da baştan sona bir marifettir.



Malzemeler







1 çay bardağı şehriye

2 su bardağı pirinç

yarım tavuk suyu

1 yemek kaşığından biraz daha az tuz

yarım çay bardağı sıvı yağ

Su






Tarifi






İlk olarak 1 saat önceden pirincimizi güzelce sıcak suda ıslatıyoruz ve bekliyoruz. Pirinçler şiştikten sonra ise tavaya sıvı yağı döküp içerisinde şehriyeleri çok az pembeleştiriyoruz ardında üzerine suyunu süzmüş olduğumuz pirinçlerimizi döküp güzelce kavuruyoruz. Kavurma işlemini uzun tutarsak pilav daha güzel olacaktır. Güzelce karıştırdıktan sonra acağın altını kısık ateşe alıp tavuk suyu, tuz ve suyunu ekleyip kapağını kapatın 25 dakika sonra pilavınız hazır.






Şehriyeli Pilav Videolu Anlatım






Afiyet Bal Şeker Olsun..

No comments:

Post a Comment