Friday, July 20, 2012

Pirinçli Soğan Dolması Tarifi
















Pirinçli Soğan Dolması


MALZEMELER

1 su bardagi pirinç

Yarim su bardagi su

2 çorba kasigi soya yagi

1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri

1 fincan tavuk suyu

1 dis sarimsak

1-2 demet dereotu

Soğan

YAPILIŞI

Bir tavada yag kizdirip pirinci hafif kavurun. Içine ezilmis sarimsak, kiyilmis dereotu, tuz ve kirmizi biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ilave edip suyunu çekene kadar

kaynatin. Soganlarin kabuklarini soyup ortadan 2'ye ayirin. Içlerine hazirlamis oldugunuz pirinçli karisimdan doldurun ve firin kabina dizin. Dolmalarin üzerine kasar peyniri rendesi serpistirip 20 dakika soganlar

pisene kadar firinlayin. Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment